İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

2019 Örgü Lif Modelleri 40+ En Güzel Örnekler

Banyoda kullanılan örgü lifler, 2019 lif modelleri, yeni lif örnekleri ile ilgilenen hanımlar yazımızda tığ işi örrgü lifleri inceleyebilirler.

Lif, Türk kültürünün vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Özellikle evlilik hazırlığı yapan genç kızların gelin sandıklarında birkaç çeşit ve hatta yeni lif modelleri bulunur. Kilim desenli lif modellerinden tutun da çiçek desenli lif modellerine kadar çok farklı desenlere rastlamak mümkündür. İlk lif ne zaman yapıldı, hangi model ya da desen uygulandı bilinmez ama hayatımızda önemli bir yere sahip olduğu su götürmez bir gerçektir.

Bir Girişimcilik Hikâyesi

Lif nedir? Ve kültürümüzde neden bu kadar önemlidir? Sorularının cevabı ise geçmişimizde ve onu yapan kişinin ruhunda saklıdır. Lif, sadece banyoda cildi temizlemek, sabunlamak için kullanılan bir tekstil ürünü müdür? Hayır. Cevap, bundan çok daha fazlasıdır. Lif, el emeği göz nurudur. Her bir ilmeğinde, onu yapanın hüznünü, mutluluğunu, aşkını ve sevgisini barındırır. Bazen de karmaşık ve zıt duyguların ahenkli bir kombinasyonundan ibarettir. Lif, aynı zamanda üretim, aile bütçesine katkı demektir. Genç kızların ve kadınların artan ipleri bir araya getirdiği bir girişimcilik hikâyesidir. Her bir lif, onu üreten kişinin bir parçasıdır. Onun parmak izleri gibi eşsiz ve değerlidir. Bundan dolayı üzerine işlenen desenler ve yapım tekniği de doğal olarak yapan kişiye ve yıllara göre farklılık gösterir. Örgü lif modelleri kadar tığ ile yapılan tığ işi lif modelleri de oldukça dikkat çekicidir. 2019 yılına gelindiğinde lifler, artık bir sanat şaheseri niteliği gösterir. Artan ipleri değerlendirmenin ötesinde, özel tasarım ve dekoratif özelliğe sahip olduğu da görülür.

3'lü lif takımı

Çiçekli Lif Modelleri

2019 lif modelleri, incelendiğinde geçmiş yıllarda olduğu gibi çiçek desenlerinin bu yılda çok kullanıldığı görülür. Doğayı güzelleştiren çiçekler, banyoları da güzelleştirmeye devam eder. Çiçek desenli lif modellerinde genellikle gül, lale ve papatya motiflerinin kullanılır. 2019 lif örnekleri, lif yapım ve desenlerin lif üzerine işlenme tekniği sebebi ile diğer yıllardan ayrılır. Desenler tek renk iplikle kabartma tekniği kullanılarak yapıldığı gibi farklı renk ipliklerle lahana şeklinde motiflerin üst üste eklenmesi ile de yapılabilir.

En güzel elbise lif

Bebekler ve Çocuklar için Lif Modelleri

Bebekler ve çocuklar için yapılan lifler çoğunlukla hayvan figürleri içerir. Sıklıkla yapılan ayı, tavşan, kuş, balık, kurbağa ve kuğu figürlerine ek olarak siz çocuğunuz için yapacağınız lifte farklı olarak ceviz yiyen bir sincap figürü kullanabilir, böylece çocuğunuza hem hayvan sevgisini hem de cevizin sağlıklı bir gıda olduğu aktarabilirsiniz. Çevre duyarlılığını geliştirmek isterseniz, küresel ısınma sebebi ile evleri yok olan kutup ayısı figürünü ya da nesli tükenmekte olan panda figürünü kullanabilirsiniz.

2019 Yeni Lif Modelleri

Bilgisayar teknolojilerinin hayatımıza hâkim olduğu bu günlerde emojileri de unutmamak gerekir. Eğlenceli ve komik emoji lif modelleri 2019 yılında rağbet gören lif modelleri arasında yerini alacaktır. Bir arkadaşınıza ya da eşinize mi kızdınız, hemen mavi, beyaz, sarı ve siyah ipleri hazırlayıp emojinin ilmeklerini atmaya başlayabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz hüzün duygusunun yoğunluğuna göre, tek gözünden ya da çift gözünden yaş akan emoji yapabilirsiniz. Yıl boyu çok çalıştığınızı artık tatili hak ettiğinizi aktarmaksa eğer niyetiniz, bu sefer imdadınıza güneş gözlüklerini takmış emoji yetişebilir.

Hangi yılda olursak olalım ve üzerinde hangi deseni kullanırsanız kullanın, emek verilen ve zaman ayrılan her işte olduğu gibi liflerinizin her biri eşsiz ve değerli olacaktır. Lif, kalpten gelen duygunun şekil almış halidir. Lifler, duyguları aktarmanın hem eğlenceli hem de en sıra dışı yolu olabilir. Bu yöntemle hüznü de kızgınlığı da aşkı da aktarabilirsiniz.

İlk yorum yapan siz olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir