İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şiş İşi Anlatımlı Patik Modeli Yapılışı

Şiş işi anlatımlı bayan patik modeli yapılışı ile en çok aranan patiğini paylaşıyoruz. Baştan sona anlatımlı patik arayanlar için yapımı kolay bir örnek. Patik modelleri ve yapılışları paylaşımlarımız devam edecek.

Patiğimizi örmeye 56 ilmekle başlıyoruz. Sonrasında 3 sıra haraşo örüyoruz. 4. sırada ise 23 ilmek haraşo ördükten sonra 10 ilmek kesmemiz gerekiyor. Kalan 23 ilmeği haraşo örerek sırayı bitiriyoruz. 4. Sırayı ters taraftan örerken 23 tane ilmek haraşo örerek şişimize 10 tane ilmek atıyoruz. 5. Sırada ise 23 tane ilmek haraşo ördükten sonra şişe attığımız 10 tane ilmeği düz öreceğiz.

6. Sırada 23 tane ilmek haraşo örerek 1 tane ilmek beyaz iple örüp, iki tane ilmeği arasından tığ ile 5 ilmek çıkarıp ve sonrasında yine 1 tane beyaz düz örgü örüyoruz. 5 TANE ilmek çıkartarak bu şekilde lacivert ip ile 9 tane olacak şekilde yapıyoruz.

7. sırada ise 23 tane haraşo örerek 1 tane beyaz düz örüyoruz. Lacivert örnek bölümü de düz örülecek. 8-9 . sırada ise 23 tane ilmek haraşo örerek 1 tane ilmek beyaz ip ile düz örüyoruz. 2 lacivert 1 beyaz olacak şeklinde örneği tamamlıyoruz.

10. Sırada 23 tane ilmek haraşo örgü örerek 1 tane ilmek beyaz düz örüyoruz. 1 tane lacivert düz örgü 3 beyaz düz örgü 1 lacivert düz örgü bir beyaz olacak şekilde örneğimizi tamamlıyoruz.

11. Sırada ise 23 tane ilmek haraşo örgü örerek 2 tane ilmek beyaz düz örüyoruz. 1 tane lacivert düz örüp 1 beyaz düz örgü 1 tane lacivert düz örgü 3 beyaz düz olacak şekilde örneğimizi tamamlıyoruz.

12. sırada 23 tane ilmek haraşo örgü örüp 3 tane beyaz düz örgü 1 lacivert düz örgü 5 beyaz düz örgü 1 lacivert olacak şekilde örgü sırasını tamamlıyoruz. 13. Sıradan itibaren ise 8 sıra haraşo örgü örüyoruz.

22. Sırada 55 tane ilmek haraşo örgü örerek iki tane ilmeği kesip geri dönüyoruz. 10 tane ilmek örüp 11. ilmek ile karşısındaki ilmeği kesip ve bi şekilde tabanı yapıyoruz.

Patiğin taban kısmı bittikten sonra arka kısmı yapmak için 10 tane ilmeği örüp 11 tane ilmek ve patiğimizin arka kısmını birleştirerek öreceğiz. Böyle arka tarafı kapanana kadar örüyoruz. Son olarak geriye kalan 11 tane ilmeği kesip patiği bitiriyoruz. Yaptığımız patiğin ağız ve ön tarafını oya ile çevirerek bitiriyoruz.

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 1

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 2

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 3

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 4

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 5

Şiş işi anlatımlı patik modeli yapılışı 6

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir