Tunus işi patik modelleri ve yapılışı (Resimli Anlatım)
Örgü Tunus işi patik modelleri ve yapılışı resimli anlatımlı olarak burada. Birbirinden güzel Tunus işi patikler yapmak ister misiniz?
Patik yapan bayanlar Tunus işi patikler de yapıyor musunuz? Eğer yapmıyorsanız bundan sonra yapmaya başlayın. Bir çok örgü seven bayan tarafından yapılmış olan Tunus işi patik modellerini sitemize ekledik. Ayrıca nasıl yapıldığını da bilmiyorsanız Tunus işi patik yapılışı ile öğrenebilirsiniz. Paylaşmış olduğumuz resimli anlatımlı Tunus işi patik yapılışı ile çok güzel patikler yapabilirsiniz.
Tığ veya şiş işi ile yapılan Tunus işi örgüler bir çok örgü seven bayan tarafından yapılmaktadır. Tunus işi ile patik başta olmak üzere, hırka, yelek, battaniye gibi bir çok şey yapılabiliyor Eğer sizde bir Tunus işi patiğim olsun istiyorsanız aşağıdaki modellere baktıktan sonra yapılış aşamalarını inceleyin. Nasıl yapıldığını öğrendikten sonra beğendiğiniz bir modeli kısacık bir süre içerisinde örebilirsiniz.
Kış aylarında ayaklarınız üşümesin diye tercih ettiğiniz patikleri birde Tunus işi ile deneyin. Ayağınızı sıcacık tutacak olan bu patiklerin yapılışı da çok basit olduğundan dolayı tercih etme sebeplerinizden olabilir.
Tunus İşi Patik Modelleri
Daha fazla model patik modelleri kategorisinde!
Tunus İşi Patik Yapılışı
3,5 numara tığ şiş. Tunus işi tekniğini bilenler için anlatılmıştır. 1.renk gri, 2.renk pembe tonu.
1. renk ile18 zincir çekiniz. 18 düz ilmek örünüz. (8 cm genişlik)
18 sıra örülür = 14 cm.
2. renk ile 6 ilmek örülür (3.resim). 1.renk den 7 ilmek örülür (2.resim).
17 ilmek olana kadar 1 er tane arttırılarak sırayla bu işlem uygulanır (4.resim)
Bu işlem 2 defa daha tekrarlanır. 3 bölüm oluşur (5.resim).
3.de son 17 ilmeğin devamında 18.ilmek de alınır (6 resim).
18 sıra örülür ve bitirilir (7.resim ).
Tabanı örmek için sağ kenar dan 2.renk başlangıcı sayılarak 14. kenar ilmekden başlanarak 9 ilmek alınır (8.resim) 1 sıra örülür.
2 sıra ilmek örülür. Kenar ilmekler birleştirilerek topuk da örülerek bileğe kadar çıkılır.Bilek kısmına 2 sıra sık iğne yapılır. ip dolamadan yapılan sık iğne ile bitirilir (9.resim). Bitmiş hali burundan topuğa kadar 21 cm.
Bu ölçüler 36-37 numara ayakkabı giyenlere rahatlıkla olur. Kolay gelsin.