İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tuvalet Kokusunu Gidermenin Yolları

Tuvalet kokusu nasıl giderilir? Evinizde bulunan malzemelerle tuvalet kokusunu gidermenin doğal yolları bu yazımızda anlatılmıştır.

Tuvalet kokusunu gidermede en önemli basamak elbette sık temizlemeye ve hijyene önem vermektir. Ancak bazen gün içerisinde sıklıkla kullanılan banyo ve tuvaletin, çok çaba gösterilse ve sık temizlense de, temiz kokusunu uzun süre korumadığını görürüz. Bütün temizleme yöntemleri bir süreliğine tuvaletin temiz olmasını ve rahatsız edici kötü kokulardan uzak durmasını sağlar. Ancak tesisat ile ilgili problemler, sürekli nemli oluşu ve bakteri, küf bulunması gibi nedenlerden dolayı kısa bir süre içerisinde kötü kokuların geri geldiğini fark ederiz. Tuvalet kokusunu gidermek için koku giderici tabletler sıklıkla kullanılıyor olsa da, bunlar kimyasal içerikli olduğundan genel olarak zararlı olabiliyorlar. Bunlardan ziyade bir takım doğal yöntemleri kullanarak da tuvalet kokusunu giderebilmeniz mümkün.

Tuvalet Kokusu

Esansiyel yağlar ile tuvalet kokularını giderin

Tuvalet kokusunu gidermenin en etkili doğal yollarından bir tanesi esansiyel uçucu yağlar kullanmaktır. Uçucu yağların çok keskin kokuya sahip olmaları ve aynı zamanda antibakteriyel özelliğe sahip olmalarından dolayı tuvalet kokusunu gidermede çok iyi bir doğal alternatif olacaktır. Limon, portakal, lavanta, greyfurt, bergamot ve lavanta esansiyel yağları, kullanabileceğiniz uçucu yağlar arasındadır. Birkaç damla esansiyel yağı direk olarak tuvaletinizin içine damlatıp ardından sifonu çekerseniz kötü kokuların kaybolduğunu görürsünüz.

Bunun yanında birkaç esansiyel yağdan oluşan bir karışım hazırlayabilirsiniz. Küçük bir sprey şişesinde 250 ml suyun üzerine seçtiğiniz üç esansiyel yağdan 10’ar damla ekleyin. Bu esansiyel yağ karışımından, tuvaleti her kullanımdan sonra, 3-4 kez tuvalete püskürtün. Kötü kokulardan kurtulduğunuz gibi banyonuzda ferah bir kokunun olduğunu göreceksiniz.

Limon kabuğu ile kötü kokulardan kurtulun

Limon Kabuğu

Limon kabuğu da esansiyel yağlar gibi etki eder. Çünkü limon kabuğu yoğun kokulu doğal yağlar içerir ve bu yağlar kokuları hızla uzaklaştırır. Birkaç tane taze limonun kabuğunu bir fincan kadar su ile birlikte 3-4 dakika kaynatın. İçerisine bir tane limonun suyunu da ekleyin ve ağzı açık bir kapta banyonuzun çeşitli yerlerine koyun. Banyonuzda kötü tuvalet kokularını yok edeceği gibi taze ve yoğun bir hoş koku elde edeceksiniz.

Tuvalet kokusunu yok eden karbonat ve limon suyu

Karbonat ve Limon Suyu

Karbonat ve limon suyu kötü kokuları emerek tuvaletin kokmasını önler ve ayrıca çoğalan bakterileri yok ederek yüzeylerin tertemiz olmasını sağlar. Ayrıca karbonat ve limon suyu yüzeylerinizi ve tesisatı aşındırmaz. Banyonuzda kullandığınız karbonat bütün kötü kokuları çekecektir ve limon da güzel bir koku yayılmasını sağlayacaktır. Bunun için bir sprey şişesi içerisinde hazırlayabileceğiniz karışım şöyledir: bir bardak suyun içerisine 4 tane limonun suyunu ekleyin ve üzerine ¼ fincan karbonat ekleyerek karıştırın. Bu karışımı tuvaletin içine ve çevresine püskürtün.  Bunun yanında bir bardak karbonat ve limon suyu karışımını banyonuzun uygun bölgelerinde sürekli tutarsanız kötü kokuların oluşumunu engellersiniz.

Kötü koku giderici beyaz sirke

Dezenfektan özelliği olan beyaz sirke, bütün evi olduğu gibi tuvaleti de temizleme ve kokuları gidermede harika bir organik üründür. Yine bir sprey şişesi içerisinde hazırlayabileceğiniz 1:3 su-sirke karışımıyla tuvaletteki kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. 3 fincan sirke ile bir fincan suyu karıştırarak tuvale ve çevresine püskürtün. Sirkeyi püskürttükten sonra tuvalet dışındaki yerleri nemli bir bezle silmeniz iyi olacaktır. Sirke kötü kokuların oluşmasını önlediği gibi bakterileri ölüdür, tuvalet etrafındaki lekeleri ve su birikintilerini çözer.

Bütün bunların yanında banyonuzu sık sık havalandırmanız, banyoya kokulu sabunlar ve mumlar koymanız kötü kokuların giderilmesine ve güzel kokuların yayılmasına yardımcı olacaktır.

İlk yorum yapan siz olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir